30.01.2018CultuurLuc De RaedemaekerI think this would be a good time for beerVan 1920 tot 1933 gold in Amerika een verbod op de productie en verkoop van alcohol. De drooglegging moest alcoholisme...
27.01.2018Beer&FoodLuc De RaedemaekerWinteraspergesSchorseneren zijn afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Deze wintergroenten hebben een nootachtige smaak en een mooie beet. Ze doen het geweldig in een winterse salade, een soep of gewoon gebakken in echte boter. Ook chips van...
25.01.2018Beer&FoodLuc De RaedemaekerWestmalle: Half & HalfEen unieke combinatie van Westmalle Tripel en Westmalle Dubbel is een van de meest klassieke biercocktails in ons...
24.01.2018place to be(er)Luc De RaedemaekerPin PonHet Vossenplein ademt de typische Brusselse sfeer uit. Door de dagelijkse vlooienmarkt heerst er altijd een gezellige drukte. De voormalige brandweerkazerne is compleet gerenoveerd en herbergt “Pin Pon”. Vraagt u zich af waar de naam...
18.01.2018CultuurLuc De RaedemaekerDe Blote BelgHoe rijk zijn de Belgen nu precies? Hoeveel bieren worden er in België gebrouwd? Drinken de Belgen echt meer champagne dan de Fransen? Zijn de wegen in de provincie Luxemburg echt de gevaarlijkste van Europa? Hoeveel atheïsten telt...
16.01.2018Beer&FoodLuc De RaedemaekerHemelse Nederlandse CombinatieZuivelboerderij de Driehoek ligt op het kloosterterrein van de Sint Paulusabdij. Deze abdij is onderdeel van De Heilige...
16.01.2018Beer&FoodYannick de CocqueauVijgen na PasenVeel brouwerijen kiezen om commerciële redenen al voor de benaming 'Winterbier' in plaats van 'Kerstbier'. Sommigen blijken het namelijk moeilijk te hebben om na de Kerstperiode nog een Kerstbier aan de gasten voor te schotelen. Het oogt...
15.01.2018CultuurLuc De RaedemaekerMeest Depressieve Dag Van Het Jaar – Maandag 15 JanuariAls we de Britse psycholoog Cliff Arnall mogen geloven is...
13.01.2018Beer&FoodHan HidalgoBelgian Beer Boogie‘Belgian Beer Boogie, double, triple’ horen we de groep Kingmixers zingen in een opgewekte vertolking van het nummer ‘Belgian Beer Boogie’. Een eerbetoon van deze groep aan het Belgische bier en de dubbel en tripel in het...
09.01.2018CultuurLuc De RaedemaekerPop BarleyUit archeologische vondsten in Mexico blijkt dat het laten ploffen van maïskorrels in hete as de oeroude methode is om maïs eetbaar te maken. Vandaag de dag wordt het goedje gemengd met stroop en is het een populair hapje in de...
06.01.2018CultuurLuc De RaedemaekerDe bierkeuze van de koningenOp 6 januari wordt wereldwijd Driekoningen gevierd, oftewel Epiphany. De evangelist Matteüs spreekt over de ‘wijzen...