Yannick de Cocqueau
Aperos zijn om te delen
Colruyt helpt jou een handje
Bier staat voor gezelligheid en brengt mensen samen op momenten die vragen om gedeeld te worden. Bier is altijd plezier, maar als je dat plezier met aangenaam gezelschap deelt is dat nog zoveel beter. Dat hebben ze bij Colruyt goed begrepen en ze zien ook in dat de eindejaarperiode zo'n moment bij uitstek is. In het verleden bracht de supermarktketen reeds verschillende leuke bierboxen uit die jou toelieten om nieuwe dingen te ontdekken in een bepaalde bierstijl of makkelijk een thematische degustatie op te zetten met een klein groepje vrienden. Nu, voor het eindejaar lanceren ze opnieuw een Limited Edition apéro bierbox. Drie flessen van 75 centiliter die een perfect alternatief vormen voor de klassieke bubbel die veel te vaak puur uit gewoonte worden boven gehaald. Doorbreek dus de 'sleur', haal vanaf maandag 13 november de bierbox in huis en begin maar al uit te kijken naar dat feestmaal waarop je ongetwijfeld blije gezichten ziet bij het openen van jouw 'alternatief'. En ... het is niet verboden om al even de vlucht vooruit te nemen en zo'n box te kraken onder het mom 'kwaliteitscontrole'.

Wat zit er nu in die box:

  • Een fles Lindemans Cuvée René, een Oude Geuze ofte de Champagne van de Zennevallei. Een bier van spontane gisting met frisse zuren en een mooie droge afdronk die al jouw smaakpapillen klaar maakt voor het feestmaal en de eetlust opwekt. Met haar 6% ABV kun je bovendien ook al iets meer onbezorgd genieten dan met die andere Champagne.
  • Een fles Saint-Feuillien Saison. Ook hier zit je met een mooi droog en fris bier dat eetlust opwekkend zal werken, maar zijn het niet de zuren maar de frisse hoppige aroma’s en bitterheid die hier voor zorgen. Met 6,5% ABV kun je hier ook al bijna even grenzeloos van genieten.
  • Een fles Grimbergen Magnus Opus, het ‘ultieme topwerk’ van de Paters van Grimbergen. Een ‘brutbier’ die we best wel ‘champagnebier’ zouden noemen mochten de Fransen dan niet meteen beginnen zagen over ‘beschermde benaming’ etc. Een bier waarin een champagnegist wordt gebruikt voor de hergisting in de fles wat het bier kurkdroog en stevig parelend maakt. Aan de basis ligt een complex bier met toetsen van witte druiven en witten bloesems die wel aan die mousserende wijnen doet denken. Met de 8% ABV doen we eens ‘zot’, maar zit je nog steeds 50% onder dat druivensapje.

Conclusie, niet talmen, binnenhalen die handel! Santé.