Luc De Raedemaeker
Au Soleil
De rustige ligging en het gezellige interieur maken van Au Soleil één van Brussels meest aangename etablissement om een glas gerstenat te drinken. Op zonnige dagen is het terras op de Kolenmarkt onweerstaanbaar. Kolen worden er allang niet meer verhandeld op de Kolenmarkt maar het blijft een levendige straat

Au Soleil, gevestigd in een van de oudste panden (een gewezen stoffenwinkel) die nog overeind staan in de straat, is een klassieker onder de cafés in Brussel. Let bij het binnenkomen vooral op de prachtige mozaïek en de zon op de spiegel achter de bar.

Het publiek is gemengd met over dag een kosmopolitisch publiek op het terras en ‘s avonds locals die graag op hun gemak van een natje en droogje genieten. De kaart is goed gevuld, met onder meer Westmalle dubbel, Chimay en Ciney van het vat, de ‘locals’ van de la Senne en een paar kleine gerechten (soep, spaghettibolognaise, allerhande croques) aan democratische prijzen. Je kan er ook terecht voor ontbijt. De bediening is koel, professioneel maar vriendelijk. Af en toe wordt er een DJ uitgenodigd en verandert de zaak in een stomende discotheek. Conclusie: een leuke en veelzijdige zaak.

Kolenmarkt 86, 1000 Bruxelles