BALLEKES À LA WESTMALLE

Morgen begint het nieuwe schooljaar, al dan niet met een leraar voor de klas. Maar vanavond gaan we nog eens zorgeloos genieten van een eenvoudig en lekker gerecht, dat bovendien ook nog eens budgetvriendelijk is. De ouders van de schoolgaande jeugd nemen er een heerlijk glas Westmalle Dubbel bij. Smakelijk.

Ingrediënten:

  • 250 gr kalfsgehakt
  • 250 gr varkensgehakt
  • 1 fijngesnipperde witte ui
  • 1 gepeld en  geplet teentje look
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 gr paneermeel
  • Blikje tomatenpurre
  • 1 dl kippenboullion
  • 1 flesje Westmalle Dubbel
  • Hoeveboter
  • Pepet & zout

Bereiding:

  1. Smelt een klontje boter in een pannetje en bruin de uitjes aan.
  2. Meng het gehakt met de ui, paneermeel en het ei. Kruid met peper en zout. Rol balletjes.
  3. Smelt een klontje boter in een grote braadpan en braad de balletjes aan.
  4. Voeg de Westmalle, de bouillon en de tomatenpuree toe en laat de ballekes 30 min pruttelen.
  5. Laat de saus desgewenst wat inkoken en kruid met peper en zout.
  6. Serveer met pasta of met boerenbrood.

Pairing:

Schenk een zalige glas Westmalle Dubbel uit. Het bitterzoete bier past uitstekend bij het gerecht. De zoete toetsen en het subtiel bittere hopkarakter in de Westmalle geeft het gerecht een mooie ronde en zachte smaak. De tomatentoets in de saus wordt door de aanwezige moutsmaak in het bier extra geaccentueerd. De mout in het bier vormt eveneens een smaakbruggetje met de pasta (of met het brood).

Onze excuses mocht u in het zouden van ons landje vertoeven en reeds sinds maandag weer in schoolmodus bent. Laat dit u er echter niet van weerhouden dit ook uit te proberen en gezien voor u het ergste van de heropstart reeds achter de rug is, kunt u misschien nog meer zorgeloos genieten.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!