
Flensjes met dadelpuree en amandelsnippers
Ingrediënten voor vier personen:
8 eetlepels bloem
1 groot ei
4 dl halfvolle melk
8 ontpitte, kleine dadels
15 cl Westmalle Trappist Dubbel, of andere dubbel
2 eetlepels amandelsnippers
2 theelepels fijn geraspte sinaasappelschil (of in flintertjes)
roomboter, om te bakken; eventueel vermengd met zonnebloemolie
Bereidingswijze:
De dadels in stukjes snijden en 2 uur in het bier wellen. Na het wellen met de staafmixer pureren en de geraspte sinaasappelschil erdoor roeren. In een mengkom een beslag maken van bloem, ei en melk. Dunne flensjes van het beslag in de boter of een mengsel van roomboter en zonnebloemolie bakken en iets laten afkoelen. De dadelpuree gelijkmatig over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Met amandelsnippers, die kort in een koekenpan zonder vet zijn verwarmd, garneren. Aanbevolen bieren, bijvoorbeeld Westmalle Trappist Dubbel, Chimay Rood, La Trappe Dubbel, Affligem Dubbel, Pater Lieven Bruin. De licht zoete toets van deze bieren combineert goed met de zachte smaak van de flensjes in combinatie met de zoete toets van de dadelpuree en de subtiele smaak van de amandelsnippers.
(Belgian Beer Boogie: Kingmixers: Riding With Mr. Blues (cd); CDBaby /The Kingmixers 620969992002).
Han Hidalgo (Biercuisine en Jazzcookin).