Bier Grand Cru
Eindelijk!
Belgian Beer World opent de deuren op 9 september
Na enkele jaren renovatie is het op 9 september eindelijk zover: het nieuwe bierbelevingscentrum Belgian Beer World opent de deuren in het majestueuze Beursgebouw in Brussel. Het wordt een ontmoetingsplaats waar bierkenners en liefhebbers zich kunnen verdiepen in de rijke biertraditie van België. België kent een bijzonder rijke biercultuur die in 2016 zelfs erkend werd als Immaterieel Cultureel Erfgoed van UNESCO. Reden te meer om deze biercultuur in de kijker te zetten in het grootste interactieve biercentrum ter wereld.

Belgian Beer World brengt een interactieve reis doorheen de geschiedenis van het Belgische bier en leert je aan de hand van heerlijke anekdotes de Belgische biercultuur kennen. Het brouwproces wordt in detail uitgelegd en multisensoriële ateliers bieden de kans om de vele aroma’s en smaken van bier te ontdekken.

Pintje in de Skybar

Maar het belevingscentrum biedt meer. Op het einde van je bezoek krijg je een gratis bierproeverij in de Skybar, gelegen op het dak van het monumentale Beursgebouw. Het terras is 350 vierkante meter groot en biedt een adembenemend uitzicht over Brussel. Om het bezoek helemaal af te maken kan je in de Belgian Beer Shop terecht voor een unieke collectie van bierproducten en een prachtige selectie van Belgische bieren.