
Ingrediënten:
50 gr tarwebloem
150 gr boekeitbloem
1 tl suiker
15 gr gist
2,5 dl melk
2 dooiers
2 eiwitten
60 gr goede boter
4 el zonnebloemolie
zout
Bereidingswijze:
Verkruimel de gist in een kom en voeg 1 1/2 dl. melk toe. Meng zorgvuldig.
Doe 100 gram boekweitmeel in een schaal en roer het gist mengsel erdoor. Laat het beslag afgedekt met een vochtige handdoek op een warme plaats 60 minuten rijzen.
Roer de eierdooiers los met de suiker en het zout.
Laat 15 gr boter in 1 dl. melk smelten
Meng de melk en het dooier mengsel door het beslag.
Schep er de tarwebloem en de resterende boekweitbloem door en klop op.
Klop de eiwitten zeer stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Laat het beslag afgedekt nog 20-30 minuten rijzen. Het beslag is nu klaar voor gebruik.
Foto©Brouwerij Verhaeghe