01.09.2023portretYannick de CocqueauTroost1 september, het is weer zover ... de zomervakantie is officieel voorbij. Vandaag kiezen we er dan ook voor om wat Troost te brengen in Ons Wekelijks Bier. We gaan vreemd en gaan over de grens ons gram halen bij de Amsterdamse brouwerij...
31.08.2023CultuurLuc De RaedemaekerSois belge et bois!De Belgische biercultuur is wereldberoemd en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en traditionele benadering van brouwen. In de afgelopen decennia hebben de Amerikaanse craft brouwers echter internationale aandacht getrokken met hun...
30.08.2023CultuurLuc De RaedemaekerBier & BunkersDe 'antitankgracht' rond Antwerpen, is een historisch en opmerkelijk verdedigingswerk dat teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog. De gracht werd gebouwd net voor de Tweede Wereldoorlog, van 1937 tot 1939. Het doel van de gracht was Antwerpen...
29.08.2023place to be(er)Luc De RaedemaekerBrauerei HanssensBrauerei Hanssens, gevestigd in het charmante Flensburg, is een brouwerij die bekend staat om zijn traditionele Duitse brouwkunst en klassieke bieren. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, blijft de brouwerij een...
28.08.2023portretLuc De RaedemaekerDe diepste krochtToegegeven de titel is lichtjes pejoratief. Het Grottenbier – destijds gecreëerd door één van de grootste Belgische brouwers, Pierre Celis – is dat zeker niet. Het bier wordt enkel gedurende lange tijd in krochten (lees Limburgse...
27.08.2023CultuurLuc De RaedemaekerZondag, bierdag!Zondag, een dag die traditioneel is gewijd aan rust, reflectie en ontspanning, biedt een uitgelezen kans om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Een activiteit die velen associëren met ontspanning op deze dag, is het...
26.08.2023place to be(er)Luc De Raedemaeker’t Hof van de HemelMartine Decoster en Lode Dewulf bestieren al sinds 11 jaar het bierrestaurant ’t Hof van de Hemel. De zaak vindt onderdak in het op een na oudste gebouw van Veurne. Door het gebouw loopt de ‘Oude Ooststraat’, een straatje uit de 15...
25.08.2023portretYannick de CocqueauPolariusStilletjes aan beginnen brouwers weer nerveus te worden en worden nieuwsgierig naar wat de hopoogsten dit jaar gaan geven. De oogstperiode breekt namelijk aan en dan pas weet je echt wat voor hoeveelheid, bitterheid, aroma, ... je in de...
24.08.2023NewsBier Grand CruLekkerste Bockbier van Nederland 2023Na twintig succesvolle voorgaande edities wordt op zaterdag 14 oktober 2023 voor de 21e keer ‘Het Lekkerste Bockbier...