Yannick de Cocqueau
Bons Voeux
Ons Wekelijks Bier
Toegegeven, het is nog wat vroeg om al onze beste wensen over te maken, maar 'Who cares' ! We hadden er gewoon zin in.

Nu ja, helemaal misplaatst is het nu ook weer niet. Het bier ontstond in 1970 en werd met het jaareinde meegegeven aan trouwe klanten. Wij beschouwen ons trouw genoeg aan de bieren van Dupont om hier dan ook aanspraak op te kunnen maken. Een trouw die niet zomaar uit de lucht komt vallen. De kwaliteit van de bieren van de Brasserie Dupont staat buiten kijf en werd reeds meerdere malen bevestigt tijdens blinde proeverijen zoals de Brussels Beer Challenge. Nadat de brouwerij in 2020 werd uitgeroepen tot ‘Brewery of the year’ omdat het zo goed als alle medailles had weggekaapt in d verschillende ‘saison’ categorieën ging het ook vorig jaar weer met wel wat edelmetaal lopen. Zo kreeg o.a. de Bons Voeux daar een gouden plak en dat moest ons geen twee keer gezegd worden.

Wedden dat ze ook in 2022 niet met lege handen van Horeca Expo zullen terug komen. De sluier wordt maandag gelicht tijdens een ‘Award Ceremony’ in Gent.

Bier : (Avec les) Bons Voeux (de la brasserie Dupont)

  • Brouwerij : Brasserie Dupont (BE)
  • Volume : 75 cl
  • Alcohol Volume : 9,5%
  • Uitzicht : Diep goudblond met een licht koper-oranje schijn. Vrij helder. Genereuze witte schuimkraag dat goed stand houdt.
  • Aroma : Zacht moutige ondertoon. Fruitige toetsen (witte druiven, witte perzik, beetje citrus). Frisse hop (grassig). Kruidige accenten (peper).
  • Smaak : Ronde aanzet met een zoetje. Levendig, fris koolzuur. Mooi geïntegreerde bitterheid die doorvloeit in de droge, bittere en wat kruidige afdronk. Wat alcoholisch, maar zit verdomd goed weg gestoken. Vol, fris en ‘nerveus’.
  • Foodpairing : Le Petit Lathuy, hespenrolletjes met witloof en kaassaus, quatre-quart.

Voor de grote dorst bestaat het bier dus ook in magnums …