Luc De Raedemaeker & Yannick de Cocqueau
Bottle Conditioned
DOCVILLE LEUVEN
Vandaag gaat de 19e editie van DOCVILLE van start in Leuven. Een festival gewijd aan de documentaire film, met een sterke focus op nationale en internationale auteurscinema. Films die niet alleen het hoofd maar ook het hart aanspreken, gemaakt door cineasten met persoonlijkheid en visie. Films die een plek verdienen op het grote witte doek. Zo stelt het festival zich voor en dit jaar spreekt het festival naast ons bierhart ook onze smaakpapillen aan. Met de vertoning van 'Bottle Conditioned' hebben we een extra reden om naar Leuven af te zakken.

België is wereldwijd gekend voor zijn bier. Oscargenomineerd regisseur Jerry Franck zakt af naar de Zennevallei waar het streekbier Lambiek gebrouwen wordt. Lambiek is een van de oudste, meeste zeldzame bierstijlen van België en ging na WO II bijna verloren. Nu kent het bier terug een toenemende populariteit en proberen brouwers aan de groeiende eisen van de hedendaagse consument te voldoen. Een smakelijke inkijk in het leven van drie gepassioneerde brouwers en de manier waarop zij hun bier brouwen.

Dorst gekregen na de film? Na de vertoning op maandag 27.03 kan je komen meeproeven van het culturele erfgoed van Zennevallei bij de Lambiek biertasting in het gezelschap van de regisseur. Hiervoor dien je wel een (gratis) extra ticket te bestellen (beperkte beschikbaarheid). De vertoning van 26.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

Reserveren doe je via de website van DOCVILLE waar je ook de rest van het programma kunt terugvinden.

Een voorproever …