Han Hidalgo
CONSOMMÉ VAN RIVIERKREEFTJES & OUDE GUEUZE CUVÉE RENÉ
Foodpairing
Foodpairing consommé d'écrevisses - consommé van rivierkreeftjes
Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo.

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

  • 2 dl schaaldierenfond
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 flesjes Lindemans Oude Gueuze Cuvée René
  • 500 gr rivierkreeftjes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel selderij
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eiwitten
  • peper en zout

 

BEREIDING

Giet de fond, de bouillon en de ‘Lindemans Oude Gueuze Cuvée René’ in een kookpot. Laat hierin de rivierkreeftjes gaarkoken gedurende 4 minuten. Neem de pot van het vuur, haal de rivierkreeftjes uit het vocht en pel ze. Zet ze koel weg. Doe de schalen en de koppen van de rivierkreeften terug in de kookpot. Pel de ui, snijd die met de wortel en de selderij in grove stukken en voeg ze erbij, samen met de takjes peterselie. Breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Zeef de bouillon en pers alles zo goed mogelijk uit. Klop de eiwitten los, roer ze door de bouillon en breng aan de kook op een zacht vuur. Giet de consommé nogmaals door een fijn vergiet. Voeg de rivierkreeftjes toe en kruid met peper en zout. Dien goed warm op.