Liesbeth Stessens
De Bierboutique
De Bierboutique heeft haar ‘chique’ naam niet gestolen: gouden muren, fluwelen meubelbekleding, zwart-witte tegelvloer, een statige bar en sfeervolle verlichting. Niet meteen een interieur dat je associeert met een biercafé.

Het was dan ook de bedoeling van de eigenaars om komaf te maken met de stoffige uitstraling van een typische bruine kroeg. De Bierboutique is met enorm veel aandacht voor detail ingericht. Je kan er proeven van 90 soorten bieren uit allerlei stijlen. Uiteraard zijn er heel wat Nederlandse bieren in de aanbieding maar ook de Belgische bieren zijn ruim vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er ook (andere) internationale bieren verkrijgbaar. De bieren worden -zoals het een deftig biercafé betaamt- geserveerd volgens de regels van de kunst.

In de Bierboutique kan je ook terecht voor een kleine snack, lunch of diner. Natuurlijk staat er een ruime keuze bitterballen en kroketten op het menu en kan je er Zeeuwse oesters proeven. Probeer zeker de Black Angus Burger met Irish Porter, cheddar, uienringen, bacon, truffelmayo en friet, om daarna af te sluiten met een Chocolade ‘gozer’ taartje.

www.bierboutique-rotterdam.nl

Witte de Withstraat 40B, 3012 BR Rotterdam, Nederland

 

Cover ©  De Bierboutique