Bier Grand Cru
Duvel van ‘t vat drinken met zicht op Manneken Pis
In het historisch centrum van Brussel en tegenover het wereldbekende Manneken Pis, heropent Café Manneken Pis. Een authentiek biercafé dat ingericht werd als proeflokaal. Het concept komt van Bernard Moortgat. Terwijl je letterlijk en figuurlijk proeft van de Belgische biercultuur, heb je zicht op één van de bekendste Belgische monumenten: Manneken Pis. Aan de voorzijde van Café Manneken Pis lees je “Belgian Beer Experience” in maar liefst twintig talen. Dat is meteen ook het concept achter het café: bezoekers van over de hele wereld proeven er verschillende Belgische bieren mét zicht op Manneken Pis, terwijl ze op hun stadskaart de weg uitstippelen naar de volgende bezienswaardigheden op hun to-do-lijst.

Bernard Moortgat: “Toeristen hebben vaak maar weinig tijd. Ze hollen van het ene monument naar de andere hotspot. Met het interieur van ‘Manneken Pis’ hebben we daar op ingespeeld. De bar is ingericht als het proeflokaal van een brouwerij. Bezoekers kunnen een proevertje degusteren of de tijd nemen om te genieten van een goed glas Belgisch speciaalbier.”

Jean-Philippe Bosman baat naast Manneken Pis nog drie andere zaken uit. Alle drie gevestigde waarden in Brussel: La Terrasse, Le Coach Valeur en Le Roy d’Espagne op de Grote Markt. “Zowel voor de Brusselaars, Belgen als voor toeristen, is Manneken Pis een onmisbare stop. Je drinkt hier Belgisch speciaalbier op een toplocatie, hebt de keuze uit 15 bieren op vat waaronder ook Duvel, en dat met zicht op één van de grootste – figuurlijk dan – monumenten van België.”

De geschiedenis van het pand gaat terug tot de zeventiende eeuw, sommige delen, zoals de kelder, dateren uit de veertiende eeuw. Tijdens de renovatiewerken, die twee jaar duurden, werden valse plafonds en voorzetwanden weggehaald, zodat het oorspronkelijke gebouw opnieuw zichtbaar werd. De verbouwingen van het pand gebeurden onder toezicht van de dienst Monumenten en Archeologie van de stad Brussel. Aan de beschermde gevel werd niet geraakt.