Luc De Raedemaeker
Easy Friday Night Beer Dinners
Spaghetti met curry, zacht gerookte zalm & Duvel
curry-3154733_1280
East meets west, north meets south! Dit is een echt 'fusion' gerecht met invloeden uit Azië, Italië en het Hoge Noorden. Het resultaat mag er wezen: een gemakkelijk en smakelijk gerecht. We serveren hierbij een klassieke Duvel. Laat het weekend beginnen.

Ingrediënten:

  • 500 gr spaghetti
  • 200 gr zacht gerookte zalm in fijne reepjes gesneden
  • 1 dl kippenboullion
  • 1 dl volle room
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1 fijngesnipperd teentje look
  • 1 el currypoeder
  • Scheutje olijfolie
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Fruit de sjalot en het teentje look aan in een scheutje olijfolie.
  2. Voeg de boullion en de room toe. Kruid met peper en zout.
  3. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
  4. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen.
  5. Doe de gare spaghetti bij de saus en voeg de zalmreepjes toe.
  6. Serveer onmiddellijk.

Pairing:

Duvel is een echt Belgisch icoon en parel aan de vaderlandse ‘brouwers’ kroon. We pairen de spaghetti met deze klassieker. Het bier ondersteunt op een knappe wijze de curry en laat het gerecht schitteren in al zijn eenvoud. Het hoog koolzuurgehalte heeft een reinigend effect op ons pallet. Dit is een mooi en rustig huwelijk.

Foto © Bart Van der Perre