Yannick de Cocqueau
Exclusief
De bierkeuze van The Hulk!
De (Savage) Hulk is waarschijnlijk de meest opvallende 'superheld' uit de Marvel strips. We zouden het misschien beter over een antiheld hebben want als hij wel degelijk over uitzonderlijke krachten beschikt, heeft hij die niet altijd even goed onder controle en kan hij erg schadelijk zijn voor zowel de 'goeie' als voor de slechteriken.

De verschijning van Hulk is het gevolg van een mislukt experiment van kernfysicus Robert Bruce Banner. Hij werd toen blootgesteld aan een erg hoge straling waardoor zijn cellen voortaan spontaan in ‘fusie’ komen telkens hij zich iets teveel opwindt. Je schopt hem dus best niet te hard tegen de schenen als je geen miserie wil, maar het is ook best vervelend als hij in volle actie plots begin te kalmeren en weer naar zijn normaal gedaante terugkeert. Om na de ‘actie’ wel vlotjes terug ‘normaal’ te worden, lust Hulk wel een biertje. Niets beters om tot rust te komen.

Niet zo verwonderlijk grijpt hij dan met het meeste plezier naar bieren als Green Killer (Silly) of Green Machine (Verzet), maar hij heeft wel een open geest en afhankelijk van de de situatie lust hij ook wel eens wat anders. Een greep uit zijn favorietjes:

  • Het mag dan niet ideaal zijn voor de bewaring, maar geef hem toch maar een pilsje uit een groen flesje. Vedett Extra Blond is een vaste waarde in de koelkast maar een flesje Heineken of Carslberg zal hij ook niet afslaan.
  • Als er nog werk op de plank ligt en hij het liever alcoholvrij houdt, wordt het een Palm 0,0. Jammer dat het in de plaats kwam van de Palm Green, maar hij blijft toch trouw aan ‘zijn’ merk.
  • In het najaar, na de hopoogst, haalt Hulk steevast wat Single Green van De Plukker in huis. Fris, hoppig, dorstlessend en niet te zwaar.
  • Floris Cactus gaat er ook wel af en toe in als hij in een zoete bui is.
  • Moeilijker te verkrijgen maar als het lukt koopt hij toch liever wat Groene Duvel in dan de klassieke versie.
  • Zijn favoriete trappist is de Orval Vert (ook wel Petit Orval genoemd), maar die is jammer genoeg enkel ter plaatse te krijgen. Voor thuis wordt het dan maar iets van Westmalle of Chimay, best wel groene jongens met oog voor duurzaamheid.
  • Een lekker glas Grasshopper van Beerbugs of een La Cress gaan ook wel vlotjes binnen, maar heeft hij minder vaak in huis.

Zo weet je alvast waarmee je Hulk kunt plezieren (en kalmeren). Interessant weetje is dat Hulk ook over een uitzonderlijke ‘superkracht’ beschikt die hem toelaat feilloos de mouten van The Swaen in een bier te herkennen … Een Nederlandse mouterij in handen van de familie De Groen.

Nvdr: The Hulk is ook niet te verwarren met The Thing, een teamlid van de Fantastic Four. Ze delen wel wat ‘fysische’ kenmerken, maar hun biervoorkeuren verschillen nogal. The Thing blijft namelijk koppig enkel bier drinken van Magic Rock en Stone Brewing.

Incredible Hulk