
Chiles rellenos of gevulde pepers, zijn een van de meest karakteristieke gerechten uit de Mexicaanse keuken, met een oorsprong die teruggaat naar de Spaanse verovering van Mexico in de 16e eeuw.
Ingrediënten:
- 4 grote chilipepers,
- 400 g rundergehakt
- 100 g cheddar kaas
- 1 tomaat (fijngesneden )
- 1 gesnipperde ui
- 4 eieren
- Handvol bloem
- 1 zakje taco kruiden
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Bak het gehakt in de olijfolie.
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat meebakken.
- Voeg de gehakte tomaten toe als het vlees bruin is.
- Voeg de taco kruiden toe.
- Rooster de pepers.
- Vul de gerooste pepers met de vleesvulling.
- Maak een beslag van het ei en de bloem.
- Verwarm de olie in een gietijzeren pan.
- Haal de pepers door het beslag.
- Bak de pepers aan alle zijden.
- Strooi de gepaste kaas over de pepers en serveer met tortilla’s.
Pairing:
We pairen deze chiles met een Jour De Fête van de Vleesmeester Brewery. Het is een fris en vlot doordrinkbaar bier met een mooie bitterheid. De gist is subtiel aanwezig op de achtergrond. Het frisse bier past uitstekend bij de pittige bereiding. Enig nadeel, het gerecht heeft de neiging het bier te overheersen. Maar geen kniesoor die zich hier aan stoort. Het werkt verfrissend en het lage ABV zorgt ervoor dat we er eentje meer kunnen nuttigen. Het is tenslotte een feestdag. Dit is een geslaagd Mexicaans-Belgisch huwelijk.
Cover © Freepik
Fotos © Freepik & Vleesmeester Brewery