Luc De Raedemaeker
Gedroogde pikante vis uit China
Het lijkt zo simpel. Gedroogde pikante vis uit China gepaird met een prachtig bier. Toch is het niet zo simpel. De bekende stokvis is kabeljauw die aan houten rekken te drogen wordt gehangen. Zo doen ze het in Noorwegen. Iets vergelijkbaars doen ze in China, maar de vis bederft daar in het warme klimaat voordat hij droogt. Dus wordt hij meteen na de vangst gezouten en dan pas gedroogd. Later worden er pikante peppertjes aan toegevoegd. Het resultaat is een echte lekkernij. Deze visjes zijn te vinden in Aziatische supermarkten. We combineren deze visjes met en Chinees en Belgisch bier.

Chinese pairing: Captain IPA van Urbrew, een klassieke Amerikaanse IPA met een koppig karakter. De bitterheid wakkert de hitte van de visjes aan. Voor de liefhebbers. Het bier is gebrouwen ter ere van de Chinese ontdekkingsreiziger Guo Chuan. Deze avonturier verdween in 2016 op zee.

Belgisch alternatief: We kiezen voor een Damme Nation van Siphon Brewing. Het resultaat is gelijkaardig aan de Chinese pairing.