
INGREDIËNTEN
voor 4 personen
- 1 hondshaai
- 1 aubergine
- 40gr hazelnoten
- 40gr wilde champignons
- 4 stuken witte Parijse champignons
- 30gr soja
- 10gr honing
- 4 verse zilveruitjes
- 1 teentje look
- 1 citroen
BEREIDING
Snij de hondshaai in mooie filets, spoelen met water, afdrogen, kruiden met peper en zout. Bak de filets in antikleefpan. Wanneer ze bijna gaar zijn voeg je de mengeling honing en soja toe en laat je de vis lakken. Afwerken met citroensap. Aubergine in mooie partjes snijden, kruiden met peper, zout en look. Aanbakken in de pan met olijfolie tot ze goudbruin zijn en gaar. Zilveruitjes kuisen, kort koken in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn. Afweken met witte wijnazijn en olijfolie. Wilde champignons aanbakken in de pan met olijfolie, peper, zout en look toevoegen. Hondshaai op het bord leggen, aubergines ernaast, gebrande hazelnootjes ertussen, gebakken champignons en zilveruitjes. Afwerken met geraspte Parijse champignons.
Foto: Restaurant De Jonkman