Luc De Raedemaeker
Hyllie Bryggeri
Malmö
In de bruisende stad Malmö, gelegen in het zuiden van Zweden, is een opmerkelijke bestemming voor bierliefhebbers te vinden: Hyllie Bryggeri. Deze Craft Brewery heeft de harten van zowel inwoners als bezoekers veroverd met zijn uitstekende bieren, sfeervolle omgeving en sterke betrokkenheid bij de gemeenschap.

Hyllie Bryggeri vindt zijn oorsprong in de toenemende interesse in ambachtelijke bieren en lokale producten. Opgericht in het begin van deze eeuw, begon het als een droom van een groep gepassioneerde bierliefhebbers die de lokale biercultuur wilden verrijken. Ze wilden een ruimte creëren waar mensen samen konden komen om te genieten van echte bieren, en tegelijkertijd een epicentrum van creativiteit en gemeenschap creëren.

De kernfilosofie van Hyllie Bryggeri draait om authenticiteit. Het brouwhuis streeft ernaar om (h)eerlijke en ongecompliceerde bieren te produceren. Naast het brouwen van bier is Hyllie Bryggeri (Taproom Stromgatan) ook een ontmoetingsplaats geworden voor de lokale bevolking en bezoekers. De brouwerij organiseert regelmatig evenementen, bierproeverijen en workshops om mensen samen te brengen en hun passie voor bier te delen. De warme en uitnodigende sfeer van de brouwerij, gecombineerd met de vriendelijke en deskundige medewerkers, maakt het tot een geliefde plek voor zowel nieuwkomers als bierkenners.

Hyllie Bryggeri is meer dan alleen een brouwerij; het is een levendig symbool van de Craft Beer Revolution in Malmö en heel Zweden. Met zijn sterke toewijding aan kwaliteit, gemeenschap en innovatie, heeft Hyllie Bryggeri een blijvende indruk achtergelaten op de bierwereld. Als je ooit in Malmö bent, is een bezoek aan dit brouwhuis zeker de moeite waard.

Zeker te proeven: Hyllipan IPA

  • Brouwerij: Hyllie Bryggeri (SE)
  • Volume: 44 cl
  • Alcoholvolume %: 6,5%
  • Kleur: Donker blonde kleur met een stevige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s:  Intense en sexy neus met hints van hop en dennennaalden.
  • Smaak: Aangenaam mondgevoel met een rustige pareling, wederom hoppige en bittere toetsen gedragen door een mooie moutstructuur, lange en bittere finale.
  • Foodpairing: Gerookte zalm met chili dressing, Sandwich Graval Lax.
  • Muziek tip: Hollow Talk (Theme song ‘The Bridge’)

Foto’s © Hyllie Bryggeri