Yannick de Cocqueau
I’ll be back!
Na bijna twintig jaar afwezigheid zijn de Corsendonkse Kaasfeesten helemaal terug. Waarschijnlijk de grootste ode aan het prachtige huwelijk tussen bier en kaas die je in het land kunt vinden, in een feeëriek kader en met de nodige randanimatie. Niet te missen dus.

Op 12, 13, 14 en 15 augustus zet Priorij Corsendonk de deuren wagenwijd open om iedereen kennis te laten maken met vooral Belgische kazen. Gezien we ondertussen ook weten dat bij een deftig kaasbuffet niet perse die standaard wijn hoort, voorziet brouwerij Corsendonk een mooi bierassortiment. Zo vind je voor elke kaas moeiteloos een geschikte begeleider.

Naast het culinair genot zijn de kaasfeesten ook een unieke kans om de priorij van Corsendonk te ontdekken. Het voormalig augustijnenklooster opent namelijk niet zomaar haar deuren voor het publiek, dus kun je er maar beter van profiteren. De rondleidingen gebeuren door historische figuren die het verhaal van de priorij mee leven hebben gegeven en opnieuw geven.

Circusateliers, springkastelen, orkestjes, straattheater, … de prachtige renaissance-tuin zal overlopen van leven en activiteit waarbij iedereen zeker tot zijn trekken komt. Om zeker te zijn dat je het niet zult missen, reserveer je wel best jouw tickets op voorhand. Alle details kun je terugvinden op de website van de Kaasfeesten.

Kaasfeesten