Bier Grand Cru
Jopen Viva El Rye
Een nieuwe maand betekent een nieuwe uitdaging voor Jopen. Viva el Rye. Jopens pronkstuk van deze maand is ontstaan uit de nieuwsgierigheid of het mogelijk is om een 100% rye IPA te brouwen. Viva el rey, ofwel: lang leve de koning is een stevige, volle Rye IPA gemaakt van 100% rogge en gehopt met Sorachi Ace en Bru-1.

Jopen viert de verjaardag van Koning Willem- Alexander met Viva el Rye. Een stevige, volle Rye IPA gemaakt van 100% rogge. Uniek en verrassend, maar we zijn niet anders gewend van Nederland’s grootste onafhankelijke craft bierbrouwerij. Middenin de brouwzaal staat een speciaal mashfilter waarmee Jopen in staat is – als één van de weinige craft brouwerijen ter wereld – om een IPA met 100% rogge te brouwen.

Met een onverwachte combinatie van rogge en hopsoorten Sorachi Ace en Bru-1 zorgt Jopen voor de moderne smaak die je gewend bent van de brouwerij. Viva el Rye is met zijn kruidigheid en de fruitige tonen van ananas, limoen en sinaasappel een van de favorieten van Michel Ordeman, Jopens algemeen directeur.