Yannick de Cocqueau
Kerel Organic
een groen ventje
Brouwerijen maken er steeds vaker werk van om ook bierliefhebbers die bewust voor bio kiezen te plezieren. Niet anders bij brouwerij VBDCK en zo lanceren ze nu dus hun eerste ‘Kerel Organic’. Het werd een zacht fruitig blondje dat vlotjes binnen gaat en de zomer volop tegemoet gaat.

Dat ze bij VBDCK klaar zijn voor die zomer is trouwens meer dan duidelijk. Vanaf morgen kan je de nieuwe KEREL Organic Pale Ale proeven in hun zomerbar. Na de succesvolle editie van vorig jaar moest de brouwerij niet al te lang twijfelen om de binnentuin weer om te toveren tot een haven van rust en genot met een paar foodtrucks en uiteraard de KEREL-bar.

Na een stevige wandeling in de polders of een mooie fietstocht langs de Durme is het gewoon zalig om te kunnen ‘crashen’ in de tuin van VBDCK, de voetjes onder tafel te schuiven en gewoon genieten van zon en lekkers. Voor de ‘droogjes’ wordt net als vorig jaar beroep gedaan op de trouwe partners die je plezieren met kwalitatieve burgers van De Burgerfabriek, speciale frietjes, ambachtelijk ijs van Crèmerie François, … Voor de ‘natjes’ wordt enkel voor de ‘soft’ naar derden gekeken, en ook hier niet naar de Coca Cola’s van deze wereld, maar de wat ambachtelijkere drankjes. Maar goed, wij zijn hier sowieso niet voor de soft, we zitten tenslotte in de tuin van een brouwerij. Het bier komt uiteraard uit de eigen ketels en veel verser dan hier zal je die KERELS in principe moeilijk vinden.

Meer dan een bezoek waard! De zomerbar is open van 2 juli t.e.m. 8 augustus van woensdag t.e.m. zondag en dit telkens van 16u tot (minstens) 22u. Net als bij de voetbal sluiten we echter geen verlengingen uit (qua datum en/of uur) dus kun je best gewoon even op voorhand de Facebookpagina van de brouwerij checken.

Bier : KEREL Organic Pale Ale
Brouwerij : VBDCK (BE)
Volume : 33 cl
Alcohol Volume % : 5,0%
Kleur : Stroblond en nagenoeg helder (lichte ‘chill haze’). Romige en vaste witte schuimkraag. Het begint goed, we krijgen goesting.
Geur / aroma : Niet super uitgesproken. Moutige ondertoon. Licht boterig maar blijft binnen de perken. Zacht fruitig, beetje citrus.
Smaak : Licht moutige basis. Boterige zit klein beetje in de smaak ook maar is echt niet onaangenaam (geeft wat extra body, een ronde indruk). Opkomende bitterheid die goed geïntegreerd is. Droge en zacht bittere finale met een wat aardse minerale toets. Fris, licht en dorstlessend.
Food pairing : Gewoon zo, ‘uit het vuistje’ gezeten in de strandstoel van een zomerbar. We hebben evenwel enige herinnering aan een bakje met kroketjes van Bubba Kroketten … als die er ook in 2021 weer zijn, nemen we die er met plezier bij.