Yannick de Cocqueau
Komkommertijd?
Creatief mee omspringen!
Nu het toch zo ver is, de maand juli voor de deur staat en de hele nieuwswereld niets meer te vertellen heeft, zouden we een suggestie willen doen aan ’s lands grootste brouwer: breng die Cucumbersome eens op de Belgische markt!

Nee, serieus, waarom niet. Nu wordt er met licht alcoholisch bier gegoocheld en daar worden dan allerlei citroen, framboos en andere aroma’s aan toegevoegd voor extra smaak en verfrissing, maar waarom geen komkommer. Een groente zonder vet, dus geen probleem voor de schuimkraag en geef nu eens toe, zo’n komkommer is toch super fris …

Bovendien heeft Goose Island in 2013 al zo’n experiment op de Amerikaanse markt gelanceerd. Ze hebben het recept bij manier van spreken gewoon liggen. Zou wel eens een toffe innovatie kunnen zijn en wat ons betreft misschien wel een betere optie dan de zoveelste vermenging van bier en limonade (Radler) of zoet ‘Ersatz’bier … niet? Ziet er toch best leuk, verfrissend en ‘naturel’ uit.