Yannick de Cocqueau
Kompel Ondergronds
Ons Wekelijks Bier
Vrijdag de 13de … geen idee of het dan een goed of een slecht idee is om ‘ondergronds’ te kruipen en zo van alle mogelijk ongeluk gespaard te blijven, maar we gaan er voor.

Kompel werd in 2015 opgericht met ‘camaraderie’ als kerngedachte. Een bier is gezelligheid en creëert banden, net zoals het werk in de mijnen dat vroeger deed. De roepnaam van de mijnwerkers betekent niet voor niets ‘makker’ of ‘vriend’ en was de ideale naam voor een mooi biergamma.

Kompel Ondergronds is het bruine bier in het gamma. Het roept meteen het beeld op van de mijnwerker met een laag stof op het gezicht, niet meer te onderscheiden van een ander … iedereen gelijk, iedereen doet mee en iedereen zorgt voor elkaar om weer veilig bovengronds te komen.

Mocht je vandaag op deze ‘ongeluksdag’ dus toch door enig onheil worden getroffen dan hopen we dat er ook voor jou zo’n makker klaar staat om het leed te verzachten. Zonder onheil is het gewoon een goed idee om toch even die makker op te trommelen en bij te babbelen rond een frisse Kompel Ondergronds. Het bier won een gouden medaille tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge, dus alvast weinig kans dat je die vriend teleurstelt.

Bier : Kompel Ondergronds

  • Brouwerij : Gebrouwen bij De Proefbrouwerij voor Brouwerij Kompel (BE)
  • Volume : 33 cl
  • Alcohol Volume % : 6,0%
  • Uitzicht : Diep koperkleurig met een wat rode schijn. Erg helder. Wat onregelmatige schuimkraag maar vrij standvastig.
  • Geur/aroma : Karamel, toffee. Chocolade en wat marmelade. Gedroogd donker fruit.
  • Smaak : Zoete, ronde aanzet. Romig mondgevoel. Verfrissend koolzuur. Bitterheid komt opzetten en vloeit mooi door naar de afdronk. Zoetige afdronk maar droog genoeg om fris te blijven.
  • Foodpairing : Ragout van everzwijn, orangettes.