Luc De Raedemaeker
Kreeft & Oude Geuze, waarom niet?
De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek product uit ... de Oosterschelde. Deze kreeft heeft een fijnere en zachtere smaak dan sommige soortgenoten en bovendien komt de kreeft supervers op uw bord. Geen ellenlange vliegreis met de nodige stress of een zielig verblijf in een te krap homarium. Sinds een aantal weken zijn ze er weer. Doordat de restaurants in de Lage Landen potdicht zijn -de betere horeca is de grootse afnemer van deze Zeeuwse delicatesse- kan u de kreeft aan huis laten leveren. De kreeft wordt vers gekookt aan huis geleverd door het bedrijf Fish Tales. Rest de vraag: wat drinken we bij dit edele product?

Een oude geuze is een perfecte partner. We kiezen voor een Oude Geuze van Oud Beersel. Dit is een goudkleurig bier met een inzakkende witte schuimkraag. Het bier heeft de aroma en smaak van groene, onrijpe appels. Op de achtergrond ontwaren we hinten van hout en vanille. Het bier heeft een lange zure afdronk met een verborgen bittertje. Deze karaktertrekken passen uitstekend bij de verfijnde en zachte smaak van de kreeft. De zilte toets van de kreeft geeft het geheel een boost. Dit is een keizerlijke pairing.

Nu dat we toch bezig zijn. Nog wat Zeeuwse oesters? Die passen ook geweldig bij de geuze en zijn als starter altijd leuk.

www.fish-tales.com

Foto’s © Fish Tales.