Bier Grand Cru
Geef er een’Kwak’ op
Brouwerij Bosteels lanceert een nieuw glas en twee nieuwe bieren
Brouwerij Bosteels, sinds 2016 deel van AB InBev, lanceert voor het eerst sinds de introductie van Kwak door Ivo Bosteels in 1980 een nieuw glas en twee nieuwe bieren voor het merk. De nieuwe editie van het Kwakglas, origineel met een zwevend glas in een houten houdertje, eert de stijl van het oude en vergemakkelijkt tegelijkertijd het gebruik voor zowel de cafébaas als de bierliefhebber. Na de Kwak Amber, volgen Kwak Rouge en Kwak Blonde.

Elke bierliefhebber kent het unieke glas van Kwak, met de kenmerkende houten hendel en excentrieke vorm, dat in de tijd van Napoleon werd ontworpen door brouwer Pauwel Kwak. Het glas werd ontworpen voor het gemak van koetsiers, die het bevestigden aan hun koets in een houten houder.

Het glas zelf maakt deel uit van het Belgisch biererfgoed met het kenmerkende ‘Kwak’-geluid. Na overleg met caféuitbaters en bierliefhebbers, komt de brouwer met een moderne, gebruiksvriendelijke versie van het glas. Het klassieke Kwak glas met houten hendel blijft wel nog steeds beschikbaar voor de liefhebbers

Joaquin Christiaens, brouwerijmanager Bosteels:

“Belgen kennen het merk Kwak als kwaliteitsbier met een rijke geschiedenis, maar drinken het sporadisch. Met het nieuwe glas en de lancering van twee nieuwe bieren, willen we Kwak toegankelijker maken voor de Belg”

Het merk lanceert twee nieuwe bieren in het assortiment: Kwak Rouge en Kwak Blonde. Kwak Rouge is een verfrissend speciaalbier met toetsen van kers en amandel, gebaseerd op het unieke Kwak-recept. Subtiel bitter, licht zoet en vol van smaak.

Kwak Blonde is een zacht en verfrissend blond bier, met een delicate bitterheid en subtiele toetsen van aromahoppen (zoals Styrian Golding, Cascade en Simcoe), een stevige schuimkraag en vooral de kenmerkende fruitigheid van de Kwak gist, die tot uiting komt in toetsen van banaan en peer.

“We zijn zeer trots om niet met één, maar twee nieuwe bieren te lanceren.” vervolgt Christiaens.