Bier Grand Cru
La dolce Vita in ‘Olland’
Heineken introduceert Italiaanse Birra Moretti op Nederlandse markt
Vanaf nu is Birra Moretti verkrijgbaar in de supermarkt. Birra Moretti en Birra Moretti Zero komen zodra de horeca heropent ook breed beschikbaar in horecazaken in heel Nederland.

Yvonne de Liefde, Marketing Manager Birra Moretti: “De biersector in Nederland bruist en de liefde voor het lager- en pilssegment is ontzettend groot. Nog steeds is dit veruit de grootste biercategorie in Nederland. En net bij speciaalbier is ook binnen de lagercategorie behoefte aan variëteit, van lokale tot internationale bieren en verschillende smaken. In het afgelopen jaar hebben we gezien dat, zeker tijdens de sluiting van de horeca, consumenten op zoek gaan naar kwaliteitsproducten. Juist nu genieten we extra van de momenten met familie en zetten we graag iets extra lekkers op tafel. Met Birra Moretti bieden we een nieuw bier binnen het lagersegment, gebrouwen volgens een receptuur die sinds 1859 bijna onveranderd is gebleven. We hebben in Nederland een mooi portfolio met sterke bieren, variërend in smaak en met of zonder alcohol. Dit versterken we met de toevoeging van dit authentiek Italiaanse bier dat je direct in Italiaanse sferen brengt. In de supermarkt en restaurants zul je Birra Moretti veelal in combinatie zien met bijpassende gerechten, daarmee laten we zien dat goed bier en lekker eten ook in de lagercategorie samengaan.”

Authentiek Italiaanse gerechten

Anouk Litjens, biersommelier en Trade Marketing Manager Horeca: “Denk je aan Italië, dan zie je al snel het buitenleven; de mooie zomeravonden met lange tafels met familie en vrienden, waar het draait het om lekker eten en goed gezelschap. Birra Moretti is het favoriete bier van Italianen en dat zegt iets over de kwaliteit van het bier. Een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten levert een kristalhelder, toegankelijk en fris bier op. Kenmerkend is het subtiele aroma van citrus en het zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. Birra Moretti gaat heel goed samen met authentiek Italiaanse gerechten, hierbij kun je denken aan een pasta carbonara of een pizza met de beste ingrediënten.”