Luc De Raedemaeker
‘Lecker’ genieten
Werkspoor Café De Leckere
IMG_7750
Brouwerij De Leckere werd opgericht in 1997 met de ambitie volledig biologisch te brouwen. De eerste 10 jaar waren woelig, maar sinds de brouwerij in 2007 in handen van Eric Odenwald kwam, bevindt De Leckere zich in rustiger water. Eric b(r)ouwt gestaag aan een stabiele, volledig biologische brouwerij. Een belangrijke stap was het openen van een proeflokaal aan het Amsterdam-Rijnkanaal, in Utrecht. Het Werkspoor Café is ruim opgezet, urban inrichting, met een prachtige boom in het midden van de zaak. De oude rails waar de wagons vroeger op dit terrein reden zijn nog zichtbaar. Een deel van de buitenmuur bestaat uit zeecontainers. Dat zijn originele industriële elementen! De bovenverdieping kan afgehuurd worden voor feestjes. Je krijgt dan een private tap tot je beschikking. Kunnen we wel mee leven.

In het proeflokaal kan je niet alleen alle bieren van de brouwerij proeven, er is ook een uitgebreide kaart met biologische koffie en thee, sappen en frisdranken. Niet alleen de dorstigen worden gelaafd, ook de hongerigen worden gespijsd. Wat dacht ja van biologische worsten en brood gemaakt van draft? Hemels lekker als u het ons vraagt. We genoten van al dat lekkers in gezelschap van een pilsner.

  • Brouwerij : De Leckere (NL)
  • Alcohol Volume %: 5,0%
  • Volume: 25 cl
  • Kleur: Briljant helder gouden kleur met een stabiele witte kraag.
  • Geur/Aroma’s: Zuivere neus met hinten van mout en hop.
  • Smaak: Fris en vlot doordrinkbaar, met wederom hinten van mout en hop, mooie bittere afdronk.
  • Foodpairing: Aperitief; maatjes, frisse zomerse slaatjes.

Foto’s © De Leckere