Bier Grand Cru
Limburg Craft Beer Weekend
De Top 20 van de Limburgse craft bier wereld komt samen in één locatie, een unicum in de Limburgse bierwereld. Dit evenement heeft een dubbel doel. Aan de ene kant zal er een netwerking evenement zijn voor de brouwers waar ze samen hun ervaringen kunnen delen, samenwerken en bijleren om te werken aan een nog betere en sterkere bierwereld in Limburg. Dit bevordert ook de creativiteit en het innovatief karakter van de Limburgse brouwwereld. Aan de andere kant een bierfestival door bierliefhebbers en voor bierliefhebbers.

 De bierliefhebber krijgt een unieke bierbeleving voorgeschoteld met een aantal primeurs: 

  • een mooi aanbod/diversiteit aan Limburgse craft bieren 
  • de brouwers claimen elk een tapkraan en komen elk met 1 kwaliteitsbier naar het evenement
  • op zaterdag 20/5 zal er live gebrouwen worden en kan je een deel van het brouwproces meemaken er zijn voldoende mogelijkheden voor een “meet & greet” met elke brouwer aangezien de brouwers doorheen het evenement prominent en duidelijk kenbaar aanwezig zullen zijn. Sommige artisanale brouwers doen voor de eerste keer mee met een bierevenement en dat bij LCBW.
  • Beers from Limburg zal tijdens het hele weekend aanwezig zijn met voldoende bagage over de Limburgse bierwereld, wist-je-datjes, geschiedenis en unieke informatie.
  • de bierliefhebber heeft tijdens het evenement ook de mogelijkheid om zijn/haar favoriete bier(en) van het weekend mee naar huis te nemen in een vers getapt blik “Can To Go”.

De locatie 

Brewmine TAP stelt al zijn kranen ter beschikking van de Limburgse Craft Beer Scene. Hilaire Spreuwers: “De Limburgse brouwerijen en bierfirma’s zijn de laatste 5-6 jaar sterk aan het opkomen. Het leek mij daarom het geschikte moment om de mensen ook eens kennis te laten maken van de Limburgse kracht. Bovendien is het een unicum op een bierfestival dat alle brouwers aanwezig zijn en ze maar 1 bier, hun paradepaardje, bij hebben! 

De brouwers! 

Niet alleen brouwerijen, ook bierfirma’s krijgen hun plek op dit bierfestival. Voorwaarde is dat ze zelf hun bier brouwen of gaan brouwen. 

“We hebben intussen meer dan 30 bieren gebrouwen. Het zal niet makkelijk zijn om er hier ééntje van te kiezen voor het Limburg Craft Beer Weekend!” Aldus Geert en Steven van Brouwerij De Hophemel. “We kunnen er wel al zeker van zijn dat we tussen alleen maar top bieren zullen staan!” 

Cover © Bart Van der Perre