Bier Grand Cru
Modeste Bier Festival
Komend weekend brengen het Antwerps Bier College en de Stadsbrouwerij (brouwerij De Koninck) voor de negende keer hulde aan Modeste Van den Bogaert met een festival naar zijn imago. Vaste waarden, Belgian Family Brewers naast een mooie selectie van kleinere (nieuwe) brouwerijen, want Modeste is niet alleen zomaar een voornaam ... klein beginnen, bescheiden blijven en op 't gemak toch de sterren van de hemel zingen en zijn plaatsje in de markt veroveren ... dat is wat die 'kleintjes' pogen te doen en in gedachte moeten houden. Een zekere 'Rousseau' zei ooit "La modestie est une clef qui ouvre tous les cœurs." En of hij gelijk had.

Het Antwerps Bier College heet je van harte welkom op 5 en 6 oktober op de negende editie van het Modeste Bier Festival. Een uniek gebeuren op de plaats zelf waar Modeste ‘zijn ding’ deed en waar je nu de mogelijkheid krijgt om pareltjes van de modeste brouwers en enkele Familie Brouwers te degusteren. Een gevarieerd aanbod aan bieren uit alle hoeken van ons land, aangeboden door de brouwer zelf. Bescheidenheid betekent namelijk niet dat ze hun passie niet kunnen delen met de bierliefhebber die de vruchten van hun werk komen ontdekken. Neem dus naast een proever ook de tijd voor een babbel!

Gezien de Antwerpse Stadsbrouwerij ondertussen ook andere top ambachten huisvest op haar terreinen zou het zonde zijn om die niet mee te nemen in het gebeuren. Daarom kunnen geïnteresseerden ook deelnemen aan verschillende ‘Beer & Food pairing’ sessies in de bar van de brouwerij. Verwacht je aan 5 uitzonderlijke bieren, begeleid met verschillende soorten vlees van The Butcher’s Store, kaas van Kaasaffineurs Van Tricht en chocolade van Jitsk.

Alle praktische info vind je op de site van ABC en de Facebookpagina.