MOJITO BELGIAN STYLE

De razend populaire Mojito kent vele variaties. Wij verkiezen de Belgische versie. Rum, limoen, suiker, munt en water zijn al eeuwen de vijf basisingrediënten van de Mojito. Het is onvermijdelijk dat een drankje dat al zo lang bestaat meerdere levensverhalen kent. Zo was het ooit bedoeld als koortswerend middel, als medicijn tegen scheurbuik. De Mojito zoals wij hem kennen groeide in populariteit in de jaren ‘30 van de 20e eeuw. De beroemde Amerikaanse schrijver en journalist Ernest Hemingway was een grote fan van het drankje en van Cuba. Hij verbleef in die tijd in Havana in zijn favoriete Cubaanse bar Bodeguita Del Medio dronk hij zijn eerste Mojito.We vermoeden dat deze notoire mannetjesputter onze vaderlandse versie best kan pruimen.We maken deze beroemde cocktail met Hasseltse graanjenever en Blanche des Thines.

Ingrediënten:

  • 2 cl Hasseltse graanjenever
  • 6 cl Blanche de Thines
  • 3 cl Havana Club rum
  • 2 tl rietsuiker
  • sap van een halve limoen
  • 12 muntblaadjes
  • gepileerd ijs

Bereidingswijze:

Snijd de halve limoenen in zes stukken en doe ze samen met de muntblaadjes in het een cocktailglas, voeg de rietsuiker toe . Vul het glas op met gepileerd ijs en voeg daar de rum en jenever aan toe. Roer alles goed om met de Blanche de Thines. Versier met verse muntblaadjes.

Cover ©Freepik.nl

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!