Han Hidalgo
MOSSELEN MET BEARNAISESAUS, TOMATEN EN GRIJZE GARNALEN & DUVEL
Foodpairing
Foodpairing Mosselen met bearnaisesaus - Moules à la béarnaise
Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo.

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

  • 2 kg mosselen, goed gewassen
  • 2 sjalotten, fijn gesneden
  • 1 stengel groene selder, fijn gesneden
  • boter

Voor de bearnaisesaus:

  • 2 eigelen
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 2 dl geklaarde boter
  • 1 eetlepel dragon, fijngehakt
  • tabasco
  • zwarte peper en zeezout

Voor de rest:

  • 2 tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 12 dunne sneetjes stokbrood in boter gebakken
  • 200 g grijze garnalen

 

BEREIDING

Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Fruit hierin de sjalotten en de selder. Gedurende 1 minuut. Voeg er de mosselen aan toe en bedek met een deksel. Laat de mosselen zo’n 5 minuten open stomen. Klop ondertussen op een laag vuur de eigelen en dragonazijn schuimig. Voeg er al kloppend in een dun straaltje de geklaarde boter aan toe. Neem de pan van het vuur en voeg de dragon toe. Kruid af met tabasco, peper en zout. Verdeel de mosselen over vier diepe borden. Verdeel de tomaten en garnalen over de mosselen. Overgiet met bearnaisesaus. Serveer met een stuk brood.