
Wij Belgen lusten natuurlijk ook graag een hot dog en zeker in combinatie met een glas gerstenat. Persoonlijk verkies ik een Duvel bij mijn hot dog. Het bier is krachtig genoeg om de smeuïge worst aan te kunnen. De carbonatie rekent af met het vet. De moutstructuur van de Duvel vind aansluiting bij het broodje. Het bier is sterk genoeg om de mosterd (die ik overvloedig gebruik) weerwerk te bieden.
Moest je in New York vertoeven, dan raad ik de ‘Sweet Action Pale Ale’ van ‘Sixpoint Brewery’ aan.
Je kunt van deze eenvoudige snack natuurlijk ook meer ingewikkelde en gesofisticeerde varianten willen maken en dan is er naargelang het ‘beleg’ telkens een verschillend bier mogelijk, maar wou houden het graag eenvoudig. We hebben trouwens vanop de zijlijn gezien dat je zelfs op die malse worstjes en broodjes je tanden kunt stuk bijten … vraag maar aan Jeroen Meus … keep it simpel, het plezier is er niet minder om.