Luc De Raedemaeker
Pittige maatjes crostini & Triest IPA
haringcrostinil-2
Maatjes zijn een echt seizoensproduct. We kijken met zijn allen uit naar de start van het seizoen. Zodra de vis weer aan wal is, eten we de haring op alle denkbare manieren. Uit het vuistje, met of zonder uitjes, tussen een broodje, met groene boontjes, in een gastronomisch gerecht, ... . Het kan allemaal. Maatjes zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Haring zit namelijk boordevol omega 3-vetzuren.

Sligro-ISPC pakt uit met een pittige haring/maatjes crostini.

Recept: www.sligro-ispc.be/nl/recepten/pittige-haringcrostini

Pairing:

We pairen deze gezonde lekkernij met een ‘Triest IPA’. Een zachte en evenwichtige IPA met een mooie mout-hop balans. Het bier sluit mooi aan bij het pittige gerechtje zonder zijn wil aan het geheel op te leggen. Een goed gehopte pils is een mooi alternatief.

Cover © Sligro-ISPC

Foto  © Brouwerij Den Triest