Luc De Raedemaeker
Boerenworsten in Liefmans Goudenband
Criee Vermeulen © Bart Van der Perre highres-7374
Dit is echte Vlaamse kost. Deze stevige boerenworsten worden vergezeld met een subtiele biersaus. Dit is een eenvoudig, snel en budgetvriendelijk recept. Genieten geblazen. Liefmans Goudenband is een van de meest unieke bruine bieren ter wereld. Oorspronkelijk heette het IJzerenband, een verwijzing naar de ijzeren ringen rond de biertonnen. Het is een Oud Bruin bier met een subtiele ‘zure’ smaak.

Ingrediënten:

  • 4 dikke boerenworsten
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 10 cl Goudenband
  • 1/2 el bloem
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • Klontje goede boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Laat het klontje boter smelten in een braadpan.
  • Gaar de worsten op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten.
  • Haal ze uit de pan en hou ze warm.
  • Giet het vet weg en laat een klontje boter smelten.
  • Voeg de sjalot toe en laat ze glazig worden.
  • Strooi de bloem over de sjalotjes en laat even bakken (let op, niet aanbakken).
  • Voeg de Goudenband toe en breng al roerend aan de kook.
  • Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Meng de peterselie onder de saus.
  • Leg de worsten op een bord en overgiet met de saus.
  • Serveer met puree of bruin brood.

Pairing:

We drinken een mooi glas Goudenband bij dit eenvoudige gerecht.

Cover © Bart Van der Perre