Han Hidalgo
DADELPUREE MET RODE UI, WILDPATÉ & ROCHEFORT 8
Foodpairing
Foodpairing Dadelpuree - Purée de Dattes
Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo.

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

  • 5 kleine en ontpitte dadels
  • 1 middelgrote rode ui
  • 300gr wildpaté
  • 6 eetlepels Rochefort 8
  • 30cl gevogelte- of runderbouillon
  • 1 mespunt fijn geraspte sinaasappelschil
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels gegrilde rode paprika
  • volkorenbrood, in rondjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

BEREIDING

De ontpitte dadels in stukjes snijden. De rode ui schillen en in stukjes of blokjes snijden. De olie in een koekenpan of braadpan verhitten en de ui roerbakken. Stukjes dadel en de bouillon al roerende toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 minuten met de deksel op de pan stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren en verder verwarmen. Iets inkoken en met de staafmixer pureren, de fijn geraspte sinaasappelschil erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De rondjes volkorenbrood kort om en om roosteren en het dadelmengsel en de stukjes wildpaté erover verdelen. Garneren met een stukje gegrilde rode paprika. Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas ‘Rochefort 8’ met de subtiele smaak van rozijntjes combineert goed met de zoete smaak van de dadelpuree en de frisse toets van de fijn geraspte sinaasappelschil.

 

Foto: M. Therese Bruggeman