Luc De Raedemaeker
Easy Friday Night Beer Dinners
Kip met appelmoes & Stella Artois
chicken-4110208_1280
Kip met appelmoes, da's voor velen thuiskomen voor anderen dan weer een sprong terug naar de kindertijd en de 'kindermenu's op restaurant. Het is een oude Belgische klassieker, makkelijk te bereiden en niet duur. Aangezien het echt comfortfood is, trekken we een flesje Stella Artois open. Mijn thuis is waar ... Niet moeilijk doen, gewoon genieten.

Ingrediënten:

  • 1 braadkip van goede kwaliteit
  • 8 appels
  • 1 eetlepel suiker (afhankelijk van hoe zoet de appels zijn)
  • klontje boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 160°.
  2. Kruid de kip met peper & zout.
  3. Smelt een klontje boter in en braadslee.
  4. Bak de kip aan in de hete boter.
  5. Schuif de kip in oven en gaar gedurende 60 à 75 minuten (afhankelijk van het formaat van de kip).
  6. Giet af en toe wat braadjus over de kip.
  7. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes.
  8. Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Voeg ook een scheutje water toe. Stoof de appelstukken tot ze helemaal plat gegaard zijn. Strooi wat suiker over de appels (indien nodig).
  9. Serveer met gebakken aardappelen of stokbrood.

Pairing:

We opteren voor een Stella van brouwgigant AB InBev. Deze Belgische pils is gebrouwen in de universiteitstad Leuven. Oorspronkelijk was Stella een kerstbier, heden ten dage is het een vlot drinkbare allemansvriend, dat uitstekend past bij onze kip met appelmoes. Het is geen complexe pairing, maar wat you see is what you get.