Luc De Raedemaeker
EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS
Geuze en platte kaas! Een frisse combinatie.
12238092_1728010504085652_8095503456751981707_o
Er is niks zo lekker als een boterham 'me platte keis' en 'ne goeien geuze'. In De Brusselse grootstad en het Brabantse Pajottenland is deze combi al jaren een echte klassieker. Het fris zurige en rinse van de geuze sluit bijzonder goed aan bij de frisse smaak van de verse kaas. De kaas wordt gemaakt van verse melk die is aangezuurd met melkzuurbacteriën. Daarna wordt er een stremsel toegevoegd om de melk te laten indikken. De melk lekt vervolgens uit, waarna een smeuïge verse kaas overblijft.

Ingrediënten:

  • 4 sneden bruin boerenbrood
  • 200 g volle platte kaas
  • 2 fijngesnipperde lente-uitjes
  • Peper & zout

Bereiding:

  1. Besmeer de boterhammen met de plattekaas.
  2. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.

Pairing:

We serveren deze kaas met een Oude Geuze Oud Beersel. Deze geuze heeft een heerlijk boeket, een bijzonder sterk aroma en een smaak die tegelijkertijd zurig, rond  en fruitig is. Dit is een mooie combinatie voor een prachtige vrijdagavond.

* Kaasmakerij-Fromagerie Walschot maakt nog ambachtelijke plattekaas in Beersel.

Cover © Kaasmakerij-Fromagerie Walschot

Foto © Bart Van der Perre