Luc De Raedemaeker
Een extraatje
Westmalle Extra
tripel_van_westmalle_1
De abdij van Westmalle is wereldberoemd voor Dubbel en Tripel bier. Er wordt nochtans ook een derde bier gebrouwen: de 'Extra'. Dit bier wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik. Het is als het ware het kantinebier van de monniken, die sober eten. Daarbij volgen ze het woord van Sint-Benedictus: “Hou je lichaam in goede gezondheid om je Schepper zoveel te beter ten dienste te kunnen staan!”. Het bier wordt voorlopig enkel op gepaste tijdstippen in de directe omgeving van de abdij verkocht en is uiteraard te proeven in Café Trappisten.
  • Brouwerij: Westmalle (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 4,8%
  • Kleur: Goudgeel met een mooie witte schuimkraag
  • Geur/aroma’s:  Hoppig aroma met lichte toetsen van groene appels en banaan.
  • Smaak: Ronde moutige aanhef, milde zachte bitterheid, fruitige en gistige toetsen, hopbittere afdronk.
  • Food pairing: Bordje gerookte boerenham, smos Café Trappisten met gerookt spek en Westmalle 2+ kaas.

Foto’s © Bart Van der Perre