Luc De Raedemaeker
Fajitas & Lamme Goedzak
240_F_233973370_ICPPU8cwUyYxaCTkYib98Jt5ySQMoEKx
In Mexico zijn fajitas razend populair. Fajitas zijn uiteindelijk niet meer dan kruidige, gebakken reepjes vlees uit de Tex-Mex keuken. Ze worden bereid van varkensvlees, rundvlees of kip en geserveerd in malse tortillavellen. We pairen de fajitas met een Lamme Goedzak van de Schelde Brouwerij.

Ingrediënten:

  •  400 g kipfilet
  • 3 rode paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • Bosje verse koriander
  • Scherp paprikapoeder
  • Guacamole
  • Olijfolie
  • 8 tortilla’s
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij in fijne reepjes.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  4. Verwarm de olie in een gietijzeren pan.
  5. Schroei de reepjes kipfilet dicht in de hete pan.
  6. Voeg de paprika, de ui, de knoflook toe.
  7. Kruid met peper en zout en voeg de fijngesnipperde koriander toe.
  8. Verwarm de tortilla’s. Vul ze met het vlees en de groenten, schep er wat guacamole op. Werk af met verse koriander. Rol stevig dicht en serveer.

Pairing:

Lamme Goedzak van de Schelde Brouwerij  is een zacht en vol bier met een mooie fruitigheid en zachte bitterheid. De gist is aanwezig op de achtergrond. Het milde bier past uitstekend bij de krachtige bereiding en blust de pittige toets van de fajitas. De aanwezige mout vormt een mooi geheel met de mais tortilla’s. Dit is een geslaagd Mexicaans-Belgisch huwelijk.

Cover © Freepik

Fotos © Freepik & Schelde Brouwerij