Luc De Raedemaeker
North Sea Fish-pie & St.Bernardus Tripel
school-van-vissenachtergrond-met-diepe-zee-in-vlakke-stijl_23-2147801896
Wij zijn dol op vistaart. Hij is romig, vullend en verrukkelijk. Er is weinig wat er tegen opkan, ongeacht het seizoen. We hebben het geluk dat ons landje aan de Noordzee ligt. En dat deze zee alles levert, van kabeljauw tot mosselen voor een goede vistaart. Het binnenland levert de aardappelen voor een rijke puree die de vis een podium levert om te schitteren. Onze brouwers zorgen voor de een aangepaste drank. We kiezen voor een St. Bernardus Tripel als begeleider.

Ingrediënten:

  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 250 g in reepjes gesneden gerookte heilbot filet
  • 4 stukjes kabeljauwfilet van 150 g
  • 60 cl melk
  • 30 cl slagroom
  • 3 geplette en gehakte tenen knoflook
  • 250 g geraspte Oud Brugge Kaas
  • 4 gehakte lente-uitjes
  • 4 el peterselie
  • 1,5 geschilde en in stukken gesneden  aardappelen
  • 2 eierdooiers
  • Boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen gedurende 15 à 20 minuten.
  2. Giet de aardappelen af en pureer ze.
  3. Meng de boter en de eierdooiers eronder en kruid met peper & zout.
  4. Doe de vis (kabeljauw en heilbot), de melk, de room en knoflook in een ovenschotel. En laat zachtjes garen (5 à 10 minuten).
  5. Voeg de garnalen en de lente-uitjes toe.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Schep de aardappelpuree op de vis en bestrooi met de kaas.
  8. Zet het gerecht 30 minuten in een hete oven op 180°C.
  9. Zet het geheel nog 3 minuten onder de grill.
  10. Serveer met stukjes stokbrood en erwtjes.

Pairing:

De St. Bernardus Tripel heeft een licht zoet aroma en een florale, fruitige smaak. Het bier is perfect in evenwicht, de zoet-bittere perfectie. Dankzij de aangename hoppigheid en de rondheid past het bier uitstekend bij de romige vistaart. Een aangename en complementaire pairing.

Cover © Freepik