Luc De Raedemaeker
Fishbolo & Tripel Kanunnik
tasty-spaghetti-wrapped-around-fork_23-2148189898
Is er ooit smakelijkere spaghetti bolognese geserveerd dan in de mythische film The Godfather? "Hey, come over here, kid. Learn something. You see, you start out with a bit of oil. Then you fry some garlic. Then you throw in some tomatoes, tomato pasta. You fry it. You make sure it doesn’t stick. You get it to boil. You shove in all your sausages and your meatballs, hey? And a little bit of wine. And a little bit of sugar. And that’s my trick." Een iconische scène waarin Al Pacino tussen twee 'zaken' telefoontjes door te horen krijgt wat het geheim is van spaghetti bolognese. Dit bekende gerecht is geliefd bij groot en klein, maar wist u ook dat u een 'fishbolo' kan maken? We maken vandaag zo'n alternatieve 'bolo' met tonijn.

Ingrediënten:

  • 400 g tonijn in olijfolie (blik)
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 in schijfjes gesneden rode peper
  • 3 gesnipperd teentje look
  • 700 g passata
  • 50 g groene olijven
  • 50 g zongedroogde tomaatjes in olie
  • 2 el kappertjes
  • Half busseltje gesnipperde bladpeterselie
  • 500 g spaghetti
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een bodempje olijfolie in een pan.
  2. Voeg de sjalot en twee teentjes gesnipperde look toe en stoof aan. Voeg de rode peper toe.
  3. Voeg de verbrokkelde tonijn toe. Stoof even aan en ‘blus’ met de passata.
  4. Kruid met peper en zout en laat pruttelen.
  5. Hak de olijven fijn en meng met de peterselie, de kappertjes, het teentje gesnipperde look en de zongedroogde tomaten. Voeg een scheurtje olijfolie en het citroensap toe.
  6. Kook de spaghetti gaar.
  7. Meng de tonijnsaus met het groentemengsel en hussel door de gare spaghetti.
  8. Dien op.

Pairing: 

We pairen dit gerecht met een Tripel Kanunnik van Brouwerij Wilderen. Dit is een zachte en toegankelijke tripel met een milde afdronk. Het gebruik van gerst, tarwe, haver en rogge zorgt voor het perfecte mondgevoel en een kruidige toets geeft frisheid. Deze tripel past mooi bij de vispasta zonder het gerecht te overheersen. Het is een vredig en rustig huwelijk.

Cover © Freepik

Foto © Brouwerij Wilderen