Luc De Raedemaeker
Fiskeskur
Fiskskur231-772x1030
Fiskeskur betekent in het Deens ‘vissershutje’. Het Antwerpse restaurant dat zijn deuren opende in de lente van dit jaar bevindt zich in het voormalige douanekantoor op het Eilandje. Deze ‘visbar’ lijkt echter enkel in omvang op een hutje want het terras is immens groot en geeft een prachtig uitzicht op het Kattendijkdok. De vis wordt hier elke dag vers geleverd. Chefs Jimmy (Van Panhuysen) en Timmy (Beyls) kozen voor een beperkte kaart wat de versheid van de producten garandeert. Fiskeskur staat voor een mannelijke keuken met veel vuur en rook, heel veel rock-’n -roll, niet verfijnd maar boordevol smaak.

Starten kan je doen met drie soorten oesters. Nadien is er de keuze tussen zeven koude gerechten en vier warme. Wat dacht u van krabbenpoot, biozalm, gebakken gamba’s, mosselen met salie, ….. .

Dit alles kan u wegspoelen met bieren van de buren. De Antwerpse Brouw Compagnie ligt op wandelafstand.

Foto’s © Fiskeskur