Luc De Raedemaeker
Griekse salade
Een perfect gerecht voor de nazomer
Greek salad in glass bowl
Griekse salade is zowat de bekendste salade ter wereld. De kwaliteit van de tomaten, de feta, de olijfolie en de overige ingrediënten bepalen uiteindelijk het resultaat. Deze salade is bijzonder smakelijk op een zonnige dag in de nazomer. We serveren deze salade met een Simplex van Brouwerij De Ranke. Een heel doordrinkbaar bier met fruitige toetsen en een subtiel bittere finale. Indien we voor Grieks bier opteren, dan kiezen we resoluut voor een Nissos Pilsner, een prachtige pils van het even prachtige eiland Tinos. Of een Voreia Wit Beer van MicroΒrewery Siris, dit bier is gebrouwen met verse citroen zeste. Deze drie bieren passen elk op hun eigen manier perfect bij het iconische slaatje.

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 3 rijpe tomaten, in partjes
  • ½ komkommer, geschild en in schijfjes gesneden
  • 12 zwarte olijven
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 4 gesnipperde lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 2 el rode wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 1 bosje fijngehakte platte peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Meng de honing met wijnazijn en kruid met peper en zout.Voeg de olijfolie toe.
  2. Schik de tomaten, komkommer, de uit, lenteritjes en de paprika in een kom.
  3. Voeg de feta en de zwarte olijven toe.
  4. Verdeel de vinaigrette over de salade en bestrooi met de oregano en de peterselie.

Cover ©Freepik.nl

Foto ©Nissos Beer