Luc De Raedemaeker
Haaienbuikjes met Primus
Schillerlocken-gerookte-haaienbuikjes-e1477923457526
Honsdhaai is echt volksvoedsel. Niet duur, wit van vlees, fijn van smaak en zonder graten. Daarenboven bevat de vis zo goed als geen vet. Vis zoals men ze vandaag graag heeft. We kennen de vis vooral als aperitief hapje: 'haaienbuikjes'. Schillerlocken is een andere naam voor gerookte haaienbuikjes. Oftewel gerookte buiklappen van de doornhaai die in stukken van 20 cm worden gesneden. De vis is minder vet dan gerookte paling maar net zo zacht van smaak. Tijdens het rookproces krullen de lapjes visvlees mooi op als haarlokken of pijpenkrullen.

De vis smaakt heerlijk in combinatie met een moutige en licht hoppige pils. Primus van Brouwerij Haacht past perfect in deze categorie. De zachte pils past perfect bij het zachte en gerookte visvlees en brengt tegelijk wat verfrissing in het smaakhuwelijk.

Cover © Freepik.nl