Luc De Raedemaeker
Het smelt
Vacherin Mont-d’Or & Lefort Bruin
csm_vacherin_mont_Inhaltsbild_v2_8aacd7ab65
De Vacherin Mont-d'Or is een zachte kaas uit de Zwitserse Jura, een gebied rijk aan dennenbossen en sappige weilanden. De kaas wordt al meer dan 100 jaar op artisanale wijze vervaardigd van de melk van lokale koeienrassen. De rijping op sparrenhout geeft de kaas een kenmerkend aroma. Het is een smeuïge kaas die uitstekend smelt. Opgewarmd in de oven en geserveerd met aardappelen of met knapperig brood wordt deze lekkere 'fondue' een volledige maaltijd. We serveren deze lekkernij met een LeFort Bruin.

LeFort is een machtig, donker bier van 9% ABV met zachte, zoete en fruitige toetsen. De basis van donkere mout en karamel geven het bier een zoete inborst. Dit past uitstekend bij het zachte en smeuïge karakter van de gesmolten kaas. Twee complexe en zachte zielen die elkaar vinden en alles en iedereen doen smelten.

Cover © Kaas uit Zwitersland