Luc De Raedemaeker
Kabeljauw met Westmalle Tripel
kabeljauw_lr2
Kabeljauw is een beenvis en behoort tot de orde van de ... euh kabeljauwachtigen. Het is een typische koudwatervis en leeft ook in onze Noordzee. De beste kabeljauw koop je van juni tot en met december. Kabeljauw kan op alle mogelijke manieren bereid worden. We kiezen vandaag voor een simpele maar heel smakelijke bereiding en laten onze kabeljauw kennis maken met de 'moeder aller tripels'.

Ingrediënten:`

  • 4 kabeljauwhaasjes van 150 g
  • 1 flesje Westmalle Tripel
  • 4 fijngehakte sjalotten
  • 2 eierdooiers
  • Sap van één citroen
  • Een handvol vers gepelde grijze garnalen
  • Klontje hoeveboter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Kruid de haasjes met peper & zout.
  • Bak de haasjes in de gesmolten boter.
  • Neem de haasjes uit de pan en hou ze warm.
  • Voeg de sjalotten toe aan de pan en laat ze op een zacht vuurtje garen.
  • Klop de eierdooiers los met de Westmalle Tripel en het citroensap.
  • Voeg de eiermengsel toe aan de pan. Verwarm niet meer.
  • Serveer de haasjes op een bord en overgiet met de saus.
  • Werk af met de gepelde grijze garnalen.
  • Serveer met bruin brood of natuuraardappelen.

Pairing:

We serveren hierbij natuurlijk een Westmalle Tripel. Het bier is krachtig genoeg om de saus te voorstaan en is subtiel genoeg om de vis niet te overheersen.

Cover © Lekker Van Bij Ons

Foto © Bart Van der Perre