Luc De Raedemaeker
Belgische ‘krieken’ cocktail on the rocks
IMG_0186
Een op en top Belgische cocktail van frambozen, kriekenbier, bessenjenever en rosé. Deze cocktail is verrassend lekker en bovendien verfrissend genoeg om de warme dagen te verzachten. Het drankje is ideaal als aperitief maar kan eigenlijk gewoon om het even wanneer worden genuttigd op een zonovergoten terras. We kiezen voor Belgische topproducten: frambozen van Slowberry, Oude Kriek 'Cuvée René' van Lindemans, Filliers bessen jenever en rosé 'Fleur de Vigne' van Domaine du Chenoy.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Leg de frambozen in een vorm voor ijsblokjes.
  • Vul aan met water en laat het geheel bevriezen.
  • Doe een ‘framboos’ blokje in een whiskey glas.
  • Voeg een scheutje bessenjenever toe.
  • Vul het glas voor de helft met kriek en de andere helft met rosé.