Luc De Raedemaeker
Lekker ‘Kempens’ uit Postel
Geen gebrek aan spijs en drank
adaptive-image_1-900-500_fit_191825
Postel is een Kempische abdij die naast Westmalle nog een eigen kaasmakerij en veestapel heeft. Het kaasmaken begon in 1947 met de productie van de typische Postelse harde abdijkaas. Aanvankelijk was de kaas bestemd voor eigen consumptie. Maar de productie oversteeg al snel de vraag en de paters verkochten de kaas aan de abdijpoort. In 1997 werd een nieuwe kaasmakerij met een grotere capaciteit gebouwd. De kazen worden sindsdien in de abdijwinkel verkocht. De paters ontwikkelden ook nieuwe kaasvariëteiten: de halfharde kaas, de kruidenkaas in verschillende smaken (tuinkruiden uit de eigen tuin, Provençaalse kruiden en fenegriek) en de Raphaël roodkorstkaas.

We pairen de Oude Postel kaas met de Postel Dubbel, gebrouwen onder licentie door Alken Maes.  Het bruine bier met een zoete en fruitige inborst past uitstekend bij de Oude Postel kaas met zijn nootachtig karakter en lichte hint van karamel. Een harmonieuze combinatie die perfect past bij het karakter van de Kempenaars.

Een bezoek aan de abdij en de abdijwinkel is ten zeerste aan te raden. Het is er heerlijk vertoeven.

http://www.abdijpostel.be

https://toerisme.gemeentemol.be

Foto ©Toerisme Mol