Luc De Raedemaeker
Makreel met zure kersen
en 'Oude Kriek' ... D'oh!
Spanish mackerel
Makreel is één van de duurzaamste vissen ter wereld. Daarnaast is het ook nog een van de gezondste en lekkerste. De vette vis is super smakelijk en de Omega3 vetten dragen bij tot ons welzijn. Maar makreel wordt spijtig genoeg ook een beetje onderschat. We combineren deze zalige vis met zure kersen en kaneel. Natuurlijk serveren we deze lekkernij met een 'Oude Kriek'.

Ingrediënten:

  • 4 schoongemaakte makrelen
  • 2 el koolzaadolie
  • 200 g zure kersen
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el bierazijn ‘Kriek Lambic’
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Bedek een bakplaat met papier en leg de schoongemaakte makrelen erop.
  3. Besprenkel de vis met de olie.
  4. Meng kaneel en kersen en vul de buikholtes van de vissen met dit mengsel.
  5. Gaar de vissen gedurende 25 minuten in de hete oven.

Pairing:

We pairen dit machtig gerecht met een ‘Oude Kriek’. Keuze te over dus. Alle leden van HORAL hebben een prachtig exemplaar in hun portfolio. De smaak van de zure kersen past perfect bij de fruitige zure smaak van de kriek. De vettige toets van de makreel wordt gecounterd door de zure inborst van het bier. De kaneel gaat mooi bij het marsepein toetsje (afkomstig van de kersenpitten) in het bier. Dit is een perfecte combi.

Cover © Freepik.nl

Foto © Bart Van der Perre